De eerste editie van Regio Noordkop´s: HelderPop Live vond plaats op 4 november 2023 in Hotel Den Helder.

Het idee voor een festival ontstond via het radioprogramma HelderPop, dat elke zaterdagmiddag te beluisteren is op Regio Noordkop. In dit programma staat de schijnwerper alleen op artiesten uit de Noordkop, en steeds vaker zijn deze artiesten te gast in de studio voor liveoptredens. Een festival met regionale bands werd bedacht, en dankzij de meer dan prettige medewerking van Hotel Den Helder werd dit idee werkelijkheid.

De line-up van het festival bestond maar liefst uit twaalf regionale bands. Het festival begon om 12.00 uur en eindigde om 00.00 uur. Naast muziek was er ook een tweedehandsmuziekinstrumenten- en vinylbeurs. Het festival werd van begin tot eind live uitgezonden op de radiozender van Regio Noordkop, en de interviews met de bands na afloop werden verzorgd door de DJ's van Regio Noordkop.

De eerste band moest helaas slechts voor enkele tientallen bezoekers optreden, maar zoals Jacob van Vaart terecht opmerkte: "Op een festival moeten er nu eenmaal ook bands in de middag spelen." Ze deden dit echter met volle overtuiging en passie, en het publiek genoot ervan. Naarmate de dag vorderde, vulde de popzaal van Hotel Den Helder zich meer en meer en werd het uiteindelijk heel gezellig. "We zijn erg blij met het verloop van deze eerste keer, en wat ons betreft doen we het volgend jaar weer," aldus de organisatoren Fred Colli, Simon Slot en Frank Kok.

We willen alle geweldige bands, de vrijwilligers van de organisatie, de geluidstechnici, Hotel Den Helder, Regio Noordkop en andere media, en natuurlijk het publiek bedanken! Op naar een volgende editie!